Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ló színeiFekete (1): A ló fedõszõre, sörénye és farka is fekete. Semilyen más szõrszín nem megengedett, kivéve a fehér jegyeket.
Sötétpej (2): A fedõszõrt fekete és barna szõrszálak keveréke alkotja, ami összességében sötétbarna színt ad. A sörény, a fark és a lábvégek szõrzete túlnyomórészt fekete.
Pej (3): A fedõszõr színe a mahagóni és a világosbarna között változik, a sörény, a farok és a lábak vége fekete. A világospej lovak ágyékán, hasalján a szõrzet csaknem karamellszínû. A sötétpej ló orra gyakran világosabb.
Sárga (4): Árnyalatai a sötétbarnától (májsárga) az aranysárgáig terjednek. A sörény, a farok és a lábak uyanolyan színûek vagy egy árnyalattal sötétebbek, mint a fedõszõr, fekete szálak sehol nem találhatók. A palominók fedõszõre aranysárga, sörényük és farkuk pedig szalmasárga, de kívánatos a minél fehérebb szín.
Deres (5): A fenti színek bármelyike, fehér színû szõrzettel keveredve. A sárga és a fehér szõrszálak keverékét vércsederesnek, a pej és a fehér keverékét pejderesnek, a fekete és a fehér keverékét pedig vasderesnek nevezzük.
Fakó (6): A fakó szín a pej egy változata, amelyet feketés almázottság és a gerincélen végigfutó fekete csík (az ún. szíjalt hát) jellemez. A fakó ló fedõszõrének színe sárgásbarna vagy egérszürke.
Szürke (7): A lovak szõre idõsebb korukra fokozatosan kivilágosodik, csaknem fehér vagy sárgásfehér lesz. Az almázott szürke színt fehér és sötét alapszínû szõrzet alkotja.
Sárgásfehér vagy albínó (8): Rózsaszín vagy pigment nélküli bõrön fehér vagy krémszínû a szõrzet, melyhez rózsaszínû vagy világoskék szemszín társul (csókaszem).
Tarka (9): A pintónak is nevezett lovak testén az alapszínt szabálytalan fehér foltok tarkítják. A fekete-tarka változaton jókora fekete és fehér foltok vannak, a sárga-tarkán a fehér mellett a feketén kívül bármilyen szín elõfordulhat, a foltos lovakon pedig (például az appaloosa) különbözõ színûek és méretûek a foltok. A mintázat típusa szerint lehet takarómintás, márványmintás, párductarka, hópehelyfoltos és fagymintás.